I det tidigare sågverket i Karlsvik huserar nu Carlsviks Kafferosteri. Till vårt kafferosteri på Alnö i Sundsvall kommer bönor från hela världen, med den gemensamma nämnaren att vi alltid eftersträvar att köpa in bönor från humana och miljövänliga kaffeodlingar.

Doften av nysågat trä har bytts ut till doften av nyrostade kaffebönor

Tillsammans med Virriga Bakverk huserar kafferosteriet i det gamla sågverket Karlsvik på södra Alnö. Till vårt kafferosteri kommer bönor från hela världen, med den gemensamma nämnaren att vi alltid eftersträvar att köpa in bönor från humana och miljövänliga kaffeodlingar. Väl hos oss gör vi vårt yttersta för att få fram de allra bästa smakerna under rostningsprocessen. Från oss får du hantverksrostat kaffe, rostat med omsorg.

Har du några funderingar eller vill bli återförsäljare av vårt kaffe? Maila till info@carlsvikskafferosteri.se

Beskrivningen och mallen för minipepparkakshusen att ha på kaffekopparna hittar du här.

Vill du köpa presentkort? Maila oss på info@carlsvikskafferosteri.se

Doften av nysågat trä har byts ut till doften av nyrostade kaffebönor

Till vårt kafferosteri på Alnö i Sundsvall kommer bönor från hela världen, med den gemensamma nämnaren att vi alltid eftersträvar att köpa in bönor från humana och miljövänliga kaffeodlingar. Väl hos oss gör vi vårt yttersta för att få fram de allra bästa smakerna under rostningsprocessen. Från oss får du hantverksrostat kaffe, rostat med omsorg.

Beskrivningen och mallen för minipepparkakshusen att ha på kaffekopparna hittar du här.

 • Alnökaffe

  59.00 kr299.00 kr

  I din hand har du kaffebönor som är odlade på kaffefarmen Negrisa. Själva rostningen av bönorna har dock skett mycket längre norrut, närmare bestämt på Carlsviks Kafferosteri på Alnö. Här har kaffet rostats med stor omsorg för att få fram de bästa smakerna ur bönorna. Detta är ett välsmakande kaffe med citrusaktig syra och toner av stenfrukt – ett Alnökaffe.

 • Höstkaffe

  59.00 kr299.00 kr

  Hösten, en tid då regn och rusk gör entré. Men också tiden för färgsprakande lövträd, tända ljus och stickade tröjor. Höstkaffet från Carlsviks Kafferosteri är välbalanserat, smakrikt och värmer dig under de kyliga höstdagarna. Ett fruktigt kaffe med inslag av blåbär och granatäpple.

  Bönorna i vårt Höstkaffe kommer från Ngila Coffe Estate. En rättvisemärkt kaffefarm som fått flertaket utmärkelser för sina tvättade Arabica-bönorna. Kaffet växer i mineralrik vulkanjord och vattnet som rinner förbi Ngorongoro National Park förbättrar och framhäver just denna böna.

 • Ett återanvändbart kaffefiltert från Carlsviks Kafferosteri. Tyget är av 100% tvättat linne (OEKO-TEX).

  Finns i två varianter; natur eller med röd tråd.

  Skötselråd: Skölj av filtret före första användning. Rengör därefter genom att avlägsna kaffesumpen i din kompost och skölj av filtret efter varje användning. Vid behov kan du koka filtret eller tvätta i maskinen i 60°C.

  Storlek: 17,5 cm x 13 cm
 • Mammas kaffe

  59.00 kr299.00 kr
  Vårat Mammas kaffe har rostade bönor från Nova Washing Station. Ett gott kaffe som framkommit med stolthet och passion. Odlade och handplockade av kvinnor i Rwanda, rostade på Carlsviks Kafferosteri. Ett välbalanserat kaffe med tydlig kopp och vinartad syra. Toner av fikon och citrus, med en söt avslutning. Ett kaffe väl värt att hylla mamma med!
 • Pappas kaffe

  59.00 kr299.00 kr

  Detta kaffe kommer från Masha Woreda Yeppo Village i Etiopien. en kaffefarm som ägs av löparen Haile Gebrselassie. marken var en gåva från den etiopiska regeringen som tack för hans prestationer, med bland annat 27 världsrekord. Haile är stor förebild och inspiratör för många världen över. Just därför har vi valt att ha en kaffeböna från hans farm i detta kaffe, då vi vill uppmärksamma vår egen världsmästare och förebild; pappa.

  Detta kaffe är naturligt ekologiskt och Rainforest Alliance-certifierat. Farmens ägare Haile har adderat sin personliga livsfilosofi både i sina olympiska prestationer och i kaffebranschen: Du behöver tre saker för att vinna, säger han. Disciplin, hårt arbete och engagemang. Ingen kommer klara sig utan dessa tre.

 • Sågverkskaffe – Ankarsvik

  59.00 kr299.00 kr
  Vårat Sågverkskaffe – Ankarsvik har rostade bönor från Fazena Dutra. Ett kaffe med smak av choklad och karamell.
 • Sågverkskaffe – Karlsvik

  59.00 kr299.00 kr
  Vårat Sågverkskaffe – Karlsvik har rostade bönor från Hounduras Cauful Coop. Ett fruktigt kaffe med toner av choklad och krämig topp. Ett välbalanserat kaffe med örtfinish. Region: La Paz, Marcala Farm: Hounduras Cauful Coop Odlad: 1000-1500 möh Process: Tvättad Böna: Arabia. Läs mer om vart kaffet kommer ifrån här.
 • Slut i lager

  Sågverkskaffe – Rödestrand

  59.00 kr299.00 kr
  Vårat Sågverkskaffe – Rödestrand har rostade bönor från Flor Del Rosario. Ett fruktigt kaffe med smak av karamell och mörk choklad, och rund fyllig kopp. Slut i laget. Åter i maj 2022.

Titel

Till toppen