I det tidigare sågverket i Karlsvik huserar nu Carlsviks Kafferosteri. Till vårt kafferosteri på Alnö i Sundsvall kommer bönor från hela världen, med den gemensamma nämnaren att vi alltid eftersträvar att köpa in bönor från humana och miljövänliga kaffeodlingar.

Doften av nysågat trä har bytts ut till doften av nyrostade kaffebönor

Tillsammans med Virriga Bakverk huserar kafferosteriet i det gamla sågverket Karlsvik på södra Alnö. Till vårt kafferosteri kommer bönor från hela världen, med den gemensamma nämnaren att vi alltid eftersträvar att köpa in bönor från humana och miljövänliga kaffeodlingar. Väl hos oss gör vi vårt yttersta för att få fram de allra bästa smakerna under rostningsprocessen. Från oss får du hantverksrostat kaffe, rostat med omsorg.

Har du några funderingar eller vill bli återförsäljare av vårt kaffe? Maila till info@carlsvikskafferosteri.se

Doften av nysågat trä har byts ut till doften av nyrostade kaffebönor

Till vårt kafferosteri på Alnö i Sundsvall kommer bönor från hela världen, med den gemensamma nämnaren att vi alltid eftersträvar att köpa in bönor från humana och miljövänliga kaffeodlingar. Väl hos oss gör vi vårt yttersta för att få fram de allra bästa smakerna under rostningsprocessen. Från oss får du hantverksrostat kaffe, rostat med omsorg.

 • Alnökaffe

  65.00 kr299.00 kr

  I din hand har du kaffebönor som är odlade på kaffefarmen Negrisa. Själva rostningen av bönorna har dock skett mycket längre norrut, närmare bestämt på Carlsviks Kafferosteri på Alnö. Här har kaffet rostats med stor omsorg för att få fram de bästa smakerna ur bönorna. Detta är ett välsmakande kaffe med citrusaktig syra och toner av stenfrukt – ett Alnökaffe.

 • Året runt med Virriga Bakverk innehåller recept som passar alla tillfällen, oavsett vad du är sugen på. Boken guidar dig i din bakning. Du får många bra tips med dig på vägen. Året runt med Virriga Bakverk har något för alla, från oerfaren till erfaren hemmabagare. Att baka sina egna bakverk ger en härlig känsla, både för den som bakar och den som smakar. Och det behöver inte vara svårt! Med hjälp av den stora variationen av recept i den här boken kan du baka mer än 60 olika bakverk - som passar årets alla tillställningar. Boken innehåller allt från småkakor, bullar, muffins, cheesecake, krämig glass, tårtor och mycket mer. Förhoppningen är att du inspireras till att testa riktigt goda bakverk och får uppleva den glädje som bakning ger. Veronica Smedh driver sedan sommaren 2014 det framgångsrika sommarcaféet Virriga bakverk som ligger på Alnö utanför Sundsvalls kust. Caféet är också utsedd av White Guide som ett av Sveriges bästa caféer vid flera tillfällen. Caféet Virriga Bakverk startades efter Veronicas goda resultat i tv-programmet Hela Sverige bakar, där hon deltog 2013. Det här är hennes första bok Boken kan hämtas på caféet den 28 maj. Skickas 30 maj.
 • Höstkaffe

  65.00 kr299.00 kr

  Hösten, en tid då regn och rusk gör entré. Men också tiden för färgsprakande lövträd, tända ljus och stickade tröjor. Höstkaffet från Carlsviks Kafferosteri är välbalanserat, smakrikt och värmer dig under de kyliga höstdagarna. Ett fruktigt kaffe med inslag av blåbär och granatäpple.

  Bönorna i vårt Höstkaffe kommer från Ngila Coffe Estate. En rättvisemärkt kaffefarm som fått flertaket utmärkelser för sina tvättade Arabica-bönorna. Kaffet växer i mineralrik vulkanjord och vattnet som rinner förbi Ngorongoro National Park förbättrar och framhäver just denna böna.

 • Julkaffe 2022

  65.00 kr299.00 kr

  2022 års julkaffe från Carlsviks Kafferosteri är en unik blandning av kaffebönor som blandats och rostats i begränsad upplaga. Årets signaturböna är Bench maji Grade 1, arabicabönor från Etiopien. Den har vi fört samman med en arabicabönaor från Brasilien samt robustabönor från Tanzania. Ett mörkrostat kaffe som bryter av den maffiga maten på julbordet.

 • Ett återanvändbart kaffefiltert från Carlsviks Kafferosteri. Tyget är av 100% tvättat linne (OEKO-TEX).

  Finns i två varianter; natur eller med röd tråd.

  Skötselråd: Skölj av filtret före första användning. Rengör därefter genom att avlägsna kaffesumpen i din kompost och skölj av filtret efter varje användning. Vid behov kan du koka filtret eller tvätta i maskinen i 60°C.

  Storlek: 17,5 cm x 13 cm
 • Kärlekskaffe

  65.00 kr299.00 kr

  Denna böna ingår i projektet Programa Familia, ett jordbruksprogram som riktar sig till de små kaffeproducenterna och erbjuder dem konsultation som värnar om både ekonomi och miljö. Ett arbete som förenar peruanska familjer och skapar bättre förutsättnigar för dem. Endast stor och uppriktig kärlek kan producera kaffe av hög kvalitet, så beskrivs kaffet från denna producent. Vi på Carlsviks Kafferosteri instämmer. Kaffekärkek. För finns det en finare kärleksförklaring än nybryggtkaffe på morgonen?

  Säg det med kaffe! Välj vad du vill att det ska stå på din etikett.
 • Mammas kaffe

  65.00 kr299.00 kr
  Vårat Mammas kaffe har rostade bönor från Nova Washing Station. Ett gott kaffe som framkommit med stolthet och passion. Odlade och handplockade av kvinnor i Rwanda, rostade på Carlsviks Kafferosteri. Ett välbalanserat kaffe med tydlig kopp och vinartad syra. Toner av fikon och citrus, med en söt avslutning. Ett kaffe väl värt att hylla mamma med!
 • Pappas kaffe

  65.00 kr299.00 kr

  Detta kaffe kommer från Masha Woreda Yeppo Village i Etiopien. en kaffefarm som ägs av löparen Haile Gebrselassie. marken var en gåva från den etiopiska regeringen som tack för hans prestationer, med bland annat 27 världsrekord. Haile är stor förebild och inspiratör för många världen över. Just därför har vi valt att ha en kaffeböna från hans farm i detta kaffe, då vi vill uppmärksamma vår egen världsmästare och förebild; pappa.

  Detta kaffe är naturligt ekologiskt och Rainforest Alliance-certifierat. Farmens ägare Haile har adderat sin personliga livsfilosofi både i sina olympiska prestationer och i kaffebranschen: Du behöver tre saker för att vinna, säger han. Disciplin, hårt arbete och engagemang. Ingen kommer klara sig utan dessa tre.

Titel

Till toppen