Honduras Cooperativa Agrícola Unión y Fuerza

Detta kaffe kommer från Marcala-regionen i Hounduras, en del av Lenca Trail, en 76-mils rutt som slingrar sig genom Honduras västra högland. Många av kaffebönderna i denna region är av Lenca-härkomst och använder traditionella metoder för att få fram det bästa ur kaffet.

1975 började 228 kaffeproducenter och deras familjer arbeta och sälja kaffe tillsammans under namnet Cooperativea Agrícola Uníon y Fuerza (CAUFUL) –och det är härifrån detta kaffe kommer. År 2002 erkändes de officiellt som ett kooperativ och samma år köpte de som grupp en gård på 40 manzana, vilket är omkring 70 hektar, som de började ta hand om tillsammans. Idag arbetar CAUFUL för att producera det bästa ekologiska kaffet i Honduras. Varje medlem äger cirka 1,5 manzanas (cirka 5 hektar land) som de vårdar ömt.

Kaffet odlas i skuggan på 1000-1.500 meters höjd, något som gör att kaffebäret tar längre tid på sig att mogna. Denna långsammare utveckling gör att fler smaker hinner smälta in i bönan

CAUFUL arbetar ständigt för att förbättra sin kvalitet och genomgick nyligen en intensiv föryngring av den delade gården. Bland annat beskars träd. Detta innebär att produktionen tillfälligt sänkts härifrån – i år förväntar de sig producera 5 000 till 6 000 påsar bönor, jämfört med sina vanliga 12 000 påsar. Detta är dock en kortsiktigt produktionsminskning, och föryngringen kommer såklart att hjälpa till med produktion och kvalitet i framtiden. Men med andra ord – ett kaffe från CAUFUL är lite extra exklusivt just nu!

Kaffebönan är en skuggodlad Arabica, som odlats mellan 1000-1.500 meter. De kaffebär som odlas i skuggan på högre höjder tar längre tid att mogna, och en långsammare utveckling v kaffebäret gör i sin tur att fler smaker hinner smälta in i bönan.

Kaffe härifrån torkas, antingen naturligt i solen eller i någon av de två mekaska de-pulper som kopperativet äger tillsammans. Kaffebäret torkas med kaffefrukten kvar på växten, detta håller bönan innesluten i bäret längre, vilket skapar ett mer fruktigt och fylligare kaffe.

Bönor från CAUFUL kooperativet är en kombination av tre typer Arabica-bönor: Lempira, Parainema och Catuai. Dessa bönor – som är mindre vanliga än andra Arabica-typer – kombinerade för att skapa en chokladsmak och sötma i detta kaffe.

Gården är UTZ-certifierat, vilket står för ett hållbart jordbruk och bättre möjligheter för jordbrukare, deras familjer och vår planet.
Gården är även ekologiskt rättvisemärkt. Det visar att produkten är i full överensstämmelse med de villkor och bestämmelser som fastställts av den Europeiska Unionen för ekologiskt jordbruk.

Vårat Sågverkskaffe – Karlsvik har rostade bönor från Hounduras Cauful Coop. Ett fruktigt kaffe med toner av choklad och krämig topp. Detta är ett välbalanserat kaffe med en liten örtfinish.

  Sågverkskaffe – Carlsvik
Region

La Paz, Marcala

Farm

Hounduras Cauful Coop.

Odlad 1000-1550 möh
Process Tvättad
Böna Arabica

Honduras Cooperativa Agrícola Unión y Fuerza

Detta kaffe kommer från Marcala-regionen i Hounduras, en del av Lenca Trail, en 76-mils rutt som slingrar sig genom Honduras västra högland. Många av kaffebönderna i denna region är av Lenca-härkomst och använder traditionella metoder för att få fram det bästa ur kaffet.

1975 började 228 kaffeproducenter och deras familjer arbeta och sälja kaffe tillsammans under namnet Cooperativea Agrícola Uníon y Fuerza (CAUFUL) –och det är härifrån detta kaffe kommer. År 2002 erkändes de officiellt som ett kooperativ och samma år köpte de som grupp en gård på 40 manzana, vilket är omkring 70 hektar, som de började ta hand om tillsammans. Idag arbetar CAUFUL för att producera det bästa ekologiska kaffet i Honduras. Varje medlem äger cirka 1,5 manzanas (cirka 5 hektar land) som de vårdar ömt.

Kaffet odlas i skuggan på 1000-1.500 meters höjd, något som gör att kaffebäret tar längre tid på sig att mogna. Denna långsammare utveckling gör
att fler smaker hinner smälta in i bönan

CAUFUL arbetar ständigt för att förbättra sin kvalitet och genomgick nyligen en intensiv föryngring av den delade gården. Bland annat beskars träd. Detta innebär att produktionen tillfälligt sänkts härifrån – i år förväntar de sig producera 5 000 till 6 000 påsar bönor, jämfört med sina vanliga 12 000 påsar. Detta är dock en kortsiktigt produktionsminskning, och föryngringen kommer såklart att hjälpa till med produktion och kvalitet i framtiden. Men med andra ord – ett kaffe från CAUFUL är lite extra exklusivt just nu!

CAUFUL arbetar ständigt för att förbättra sin kvalitet och genomgick nyligen en intensiv föryngring av den delade gården. Bland annat beskars träd. Detta innebär att produktionen tillfälligt sänkts härifrån
– i år förväntar de sig producera 5 000 till 6 000 påsar bönor, jämfört med sina vanliga 12 000 påsar. Detta är dock en kortsiktigt produktionsminskning, och föryngringen kommer såklart att hjälpa till med produktion och kvalitet i framtiden. Men med andra ord – ett kaffe från CAUFUL är lite extra exklusivt just nu!

Kaffebönan är en skuggodlad Arabica, som odlats mellan 1000-1.500 meter. De kaffebär som odlas i skuggan på högre höjder tar längre tid att mogna, och en långsammare utveckling v kaffebäret gör
i sin tur att fler smaker hinner smälta in i bönan. 

Kaffe härifrån torkas, antingen naturligt i solen eller i någon av de två mekaska de-pulper som kopperativet äger tillsammans. Kaffebäret torkas med kaffefrukten kvar på växten, detta håller bönan innesluten
i bäret längre, vilket skapar ett mer fruktigt och fylligare kaffe. 

Bönor från CAUFUL kooperativet är en kombination av tre typer Arabica-bönor: Lempira, Parainema och Catuai. Dessa bönor – som är mindre vanliga än andra Arabica-typer – kombinerade för att skapa en chokladsmak och sötma i detta kaffe.

Gården är UTZ-certifierat, vilket står för ett hållbart jordbruk och bättre möjligheter för jordbrukare, deras familjer och vår planet.
Gården är även ekologiskt rättvisemärkt. Det visar att produkten är i full överensstämmelse med de villkor och bestämmelser som fastställts av den Europeiska Unionen för ekologiskt jordbruk.

Vårat Sågverkskaffe – Karlsvik har rostade bönor från Hounduras Cauful Coop. Ett fruktigt kaffe med toner av choklad och krämig topp.
Detta är ett välbalanserat kaffe med en liten örtfinish.
  Sågverkskaffe – Carlsvik
Region

La Paz, Marcala

Farm

Hounduras Cauful Coop.

Odlad 1000-25500 möh
Process Tvättad
Böna Arabia

Honduras Cooperativa Agrícola Unión y Fuerza