Syra, sötma och en viss bitterhet

Carlsviks Kafferosteri är ett litet rosteri som köper in små kvantiteter råbönor. Detta gör att ingen leverans är den andra lik och varje smakupplevelse unik. Likt varje unika berättelse, har även varje produkt från oss sin unika historia.

Nedan finner du de kaffefarmar vi erhåller bönor från just nu;

Nova Washing Station

RWANDA

En viktig del för kampen mot fattigdom är att i högre grad involvera kvinnor i ekonomin och på arbetsmarknaden – något som denna farm verkligen efterlever och eftersträvar.

 

Kaffebönan från denna farm finns i Mammas kaffe.

Cauful Coop.

HONDURAS

Farmen startades i samband med landets jordbruksreformer. Idag arbetar och säljer 288 producenter och deras familjer kaffe tillsammans under namnet CAUFUL.

Kaffebönan från denna farm finns i Sågverkskaffe – Karlsvik.

Fazenda Durta

BRASILIEN

Farmen ägs och drivs av familjen Durta. På deras farm växer kaffeplantorna tillsammans med avokadoträd och eukalyptus, vilket ger kaffet dess unika smak.

Kaffebönan från denna farm finns i Sågverkskaffe – Ankarsvik.

Flor del Rosario

GUATEMALA

Farmen förvärvades med avsikten att bedriva boskapsskötsel. Men marken var alldeles för brant för det ändamålet, och istället föddes idén om att odla kaffe – resten är en framgångshistoria.

Kaffebönan från denna farm finns i Sågverkskaffe – Rödestrand.

Fazenda da Lagoa

BRASILIEN

Kaffefarmens historia börjar redan 1764, vilket gör den till en av de äldsta i regionen. Kunskapen om hur ett av Brasiliens mest framstående kaffe produceras har gått vidare från generation till generation.

Kaffebönan från denna farm finns i Skidåkarkaffe.

Ngila Coffee Estate

TANZANIA

En rättvisemärkt farm som fått flertalet utmärkelser för sina tvättade Arabica-bönorna. Kaffet växer i mineralrik vulkanjord som framhäver smakerna i just denna böna.

Kaffebönan från denna farm finns i Höstkaffe.